Sidor

måndag 20 maj 2013

Recept LCHF-kladdkaka

Här kommer receptet på kladdkakan jag bakade i helgen. Ett tips! Ställ in den i frysen en tag efter att den har svalnat så den stelnar ordentligt! ;)



Kladdkaka  (200 grader, 6-7 min)
Ingredienser
- 200g mörk choklad (85%)
- 200g smör
- 1 dl sötin (eller annat sötningsmedel)
- 1/2 vaniljstång
- 4 ägg
- 1 msk kakao

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Smält smör och bryt ner chokladen i en tjockbottnad kastrull.
3. Vispa ägg, Sötin, Vaniljstång och kakao fluffigt.
4. Häll ner chokladen i äggsmeten under vispning och fortsätt vispa en stund.
5. Häll smeten i en form med löstagbar kant.
6. Grädda i 6-7 minuter.
7. Låt kallna i formen och ställ kallt (frysen)
8. Servera med grädde och bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar