Sidor

torsdag 27 januari 2011

Ännu mera shopping!



Igår beställde jag ännu mer på nätet. Men denna gång sånt där proteinpulver. Whey-80 med vaniljsmak. Det är rent vassleprotein som jag tänkte ta på morgonen tillsammans med frukosten, ibland som mellanmål och efter träning. Kan vara så att jag äter lite för lite protein och detta gör det ju enklare att få i sig det och sen är det ju ett plus om man kan lägga på sig lite mer muskler ;)

Har ju bara syndat med godis (läs choklad) en gång sedan den 2 jan... Och jag har varit jätteduktig med maten. Det är så tråkigt när man inte märker resultat på det hårda slitet. Så nu ska jag se om proteinpulvret kan göra någon skillnad. Kan ju vara ett bra sätt att inte bli så sugen mellan målen, protein gör ju att man håller sig mättare längre och dessutom innehåller den bara 115 kcal! Man kan ju göra den lite roligare om man vill också. Blanda i kakao eller banan eller andra frukter =) Då blir det nästan som en smoothie fast färre kalorier eftersom jag kommer blanda med vatten.

Whey-80
Whey-80® är ett högvärdigt proteintillskott med god smak och löslighet. Produkten består av 100% ultrafiltrerat och instantiserat vassleproteinkoncentrat och är det ultimata tillskottet för dig som idrottar. Whey-80® påskyndar muskeluppbyggnad och återhämtning och ger snabbt märkbara resultat!

Protein är uppbyggt av aminosyror som svarar för den viktiga uppgiften att bygga upp musklerna och stödja muskelåterhämtningen. För att hindra muskelnedbrytning bör man få i sig högvärdigt protein ungefär var tredje timma. Protein finns t.ex. i animaliska livsmedel, soja och i proteinpulver.

Om man inte får i sig tillräckligt med energi och protein hamnar kroppen i ett katabolt tillstånd vilket
leder
till minskad muskelmassa. Detta beror på att kroppens svältmekanismer förbränner musklerna
för
att få
energi, samtidigt som kroppen lättare lägger på sig fett.

De viktigaste tidpunkterna att tillföra protein är då aminosyrenivåerna i kroppen låga; på morgonen,
efter träningen och vid mellanmål. På morgonen och efter träningen visar forskning att vassleprotein
är
överlägset andra proteinkällor för att stoppa svältmekanismer och muskelnedbrytning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar